Αθήνα, 18-07-24 23:41

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 

22-12-22  Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ μοιράζει 8 εκατομμύρια ευρώ στα μέλη της.
Ο κορυφαίος ελληνικός Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης μουσικών πνευματικών δικαιωμάτων, επιτελώντας με αξιοπιστία, διαφάνεια και αφοσίωση τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει στον κλάδο της συλλογικής διαχείρισης, μοιράζει στα μέλη του -συνθέτες, στιχουργούς, μουσικούς εκδότες- καθώς και στους συμβεβλημένους Οργανισμούς εξωτερικού, δικαιώματα ύψους 8.000.000 ευρώ μικτά, αυξημένα κατά  88,9% από την προηγούμενη διανομή Ιουλίου 2022.  

Η μεγάλη αυτή Διανομή της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις -Δεκέμβριο και Ιανουάριο- και θα ακολουθήσει μία τρίτη, συμπληρωματική διανομή το Α’ 3μηνο του 2023, με κύριο γνώρισμα τη μείωση της μεσοσταθμικής παρακράτησης για τα λειτουργικά έξοδα του Οργανισμού, από 25% που ήταν στην αμέσως προηγούμενη διανομή, στο 20%.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τη μεγάλη πρόοδο και τη σταθερή ανάπτυξη του Οργανισμού τα τελευταία χρόνια και παράλληλα επιβραβεύει τις συντονισμένες προσπάθειες, τις στρατηγικές συνεργασίες και τις στοχευμένες επαφές και επικοινωνίες από πλευράς της διοίκησης, της διεύθυνσης και του προσωπικού του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ είναι ο μοναδικός ελληνικός Οργανισμός που μοιράζει μουσικά πνευματικά δικαιώματα από όλες τις πηγές εσόδων: Δημόσια Εκτέλεση, Συναυλίες, Τηλεόραση, Ραδιόφωνο, Επιγραμμικές χρήσεις από την Ελλάδα και το Εξωτερικό (Ευρώπη, Αμερική, Ασία κ.ά.), Κινηματογραφική Προβολή, Δικαιώματα Εξωτερικού, Μηχανικά Δικαιώματα, Μηχανικά Οπτικοακουστικών Έργων (Synchro) και Ιδιωτικό Αντίγραφο.

Αξιοσημείωτη άνοδο +56,38% καταγράφουν στη Διανομή Δεκεμβρίου τα Δικαιώματα Εξωτερικού. Η πολύτιμη αυτή πηγή εσόδων για τους Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς αφορά σε δικαιώματα από τη χρήση της μουσικής και των τραγουδιών τους σε χώρες όλης της Ευρώπης, της Ασίας, της Αμερικής και της Αυστραλίας. Είναι η 6η κατά σειρά Διανομή της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ που περιλαμβάνει δικαιώματα από κορυφαίους συμβεβλημένους Οργανισμούς σε όλον τον κόσμο.

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ επενδύει στην ψηφιακή εποχή με πρωτοποριακές και τεχνολογικές λύσεις, όσον αφορά στην αδειοδότηση των ψηφιακών μουσικών υπηρεσιών, αφού η εξέλιξη και το μέλλον της μουσικής βιομηχανίας συνδέεται άρρηκτα με το διαδίκτυο.

Τα Επιγραμμικά Δικαιώματα που μοιράζει η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ στα μέλη της, προέρχονται από τη χρήση της εκπροσωπούμενης μουσικής σε 50 και πλέον streaming μουσικές υπηρεσίες, οι οποίες λειτουργούν σε 250+ επικράτειες σε όλο τον κόσμο -και στην Ελλάδα- όπως YouTube, Spotify, Apple Music, Amazon, iTunes, Deezer, Facebook, Instagram κ.ά.

Η μεγάλη Διανομή της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δικαιώματα από ελληνικά επίγεια ψηφιακά κανάλια (π.χ. Open, Ant1, Star, ERT), online πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης (π.χ. Cosmote, Nova, Wind), καθώς και, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δικαιώματα από το Netflix, τη δημοφιλή on demand υπηρεσία streaming οπτικοακουστικού περιεχομένου.

Είναι γεγονός ότι το μερίδιο της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ στην ελληνική αγορά έχει ξεπεράσει πλέον το 85%. Η πανηγυρική εισδοχή του γαλλικού ρεπερτορίου της SACEM, η προσχώρηση και η επανένταξη σπουδαίων ελληνικών ρεπερτορίων, αλλά και η έναρξη συνεργασίας με τους κορυφαίους μουσικούς εκδότες, αποτελούν ομολογουμένως τεράστια επιτυχία για τον Οργανισμό που εκπροσωπεί πλέον το σύνολο του ξένου ρεπερτορίου στην Ελλάδα.

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ εύχεται σε όλους τους Έλληνες δημιουργούς
Καλά Χριστούγεννα και ένα Νέο Έτος
γεμάτο υγεία, αισιοδοξία, ελπίδα
και ανέφελη μουσική δημιουργία & ευημερία
κάτω από τη βιώσιμη και ασφαλή σκέπη της

επιστροφή

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ
Ruxandra Obreja: “Το DRM είναι το μόνο Ανοιχτό Ψηφιακό Πρότυπο που συνιστά η ITU για όλες τις Ζώνες Συχνοτήτων!”
Ποιό είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Ψηφιακού Ραδιοφώνου; Τι είναι το DRM και ποιές είναι οι εφαρμογές του στα FM, Μεσαία Κύματα (AM) και τα Βραχέα Κύματα (SW); Ποιές είναι οι τρέχουσες εξελίξεις ως προς το DRM παγκοσμίως, αλλά και ποιά είναι η αλήθεια για τους DRM Δέκτες (Οικιακούς, Φορητούς και Αυτοκινήτου); Μπορεί να εφαρμοστεί το DRM στην Ελλάδα και ποιά είναι η καλύτερη λύση; Τι είναι η Υπηρεσία Κειμένου Journaline και ποιά τα πλεονεκτήματα της Λειτουργίας Προειδοποίησης Έκτακτης Ανάγκης (EWF). Σε αυτές και άλλες ερωτήσεις κρίσιμης σημασίας απαντά η κα. Ruxandra Obreja, παρέχοντας περισσότερες διεξόδους ως προς την free-to-air εκπομπή για τους σύγχρονους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο.

ΕΣΡ: Ορισμός Πιστοποιημένων Χρηστών της Ηλεκτρονικής Εφαρμογής Παρακολούθησης των Πειθαρχικών Υποθέσεων (e-Peitharxika).
Ορίζουμε, ως πιστοποιημένους χρήστες της εφαρμογής για την παρακολούθηση των πειθαρχικών υποθέσεων (e-peitharxika) στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, τις κάτωθι αναφερόμενες υπαλλήλους:

ΕΣΡ: Διαγραφή Ρ/Φ Σταθμού RADIO PARNASS - EXTREME FM Ν. Φωκίδας από τον Πίνακα Λειτουργούντων Ραδιοφωνικών Σταθμών
Ενόψει τούτων και με βάση τα προεκτεθέντα, διαπιστώνεται η διακοπή της λειτουργίας του ως άνω ραδιοφωνικού σταθμού, καθώς και η διακοπή της έννομης σχέσης του φορέως που τον λειτουργούσε στην ραδιοφωνική συχνότητα 105,2 FM. Ως εκ τούτου, η συχνότητα αυτή ανήκει πλέον (και κατά χρήση) αποκλειστικά και μόνον στο Ελληνικό Κράτος, πράγμα που πρέπει να αναγνωρισθεί.

ΕΣΡ: Διοικητική Κύρωση Προστίμου 3.000€ στον Ρ/Φ Σταθμό METROPOLIS 95,5 FM Ν. Θεσσαλονίκης.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Δέχεται ομόφωνα ότι η εγκαλουμένη παραβίασε - εκ προθέσεως - τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία ως προς τη μετάδοση ατεκμηρίωτων πληροφοριών και ειδήσεων.

Επιβάλλει στην εταιρεία με την επωνυμία «METROMEDIA AE», ιδιοκτήτρια του ραδιοφωνικού σταθμού με τον διακριτικό τίτλο «METROPOLIS 95,5 FM» Νομού Θεσσαλονίκης, τη διοικητική κύρωση του προστίμου των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ.

ΕΣΡ: Διοικητική Κύρωση Προστίμου 3.000€ στον Ρ/Φ Σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM Ν. Αττικής.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

i. Δέχεται ότι η εγκαλουμένη παραβίασε -εκ προθέσεως- τους κανόνες της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας περί εμπορικών ανακοινώσεων/διαφημίσεων, κατά τα αναφερόμενα στο σκεπτικό.

Επιβάλλει στην εταιρεία με την επωνυμία ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΕ, ιδιοκτήτρια του ραδιοφωνικού σταθμού με τον διακριτικό τίτλο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM Νομού Αττικής, τη διοικητική κύρωση του προστίμου των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ.

ΕΣΡ: Πρόστιμο στον επόμενο ιδιοκτήτη
Διοικητική Κύρωση Προστίμου 5.000€ στον Ρ/Φ Σταθμό KIDSRADIO (πρώην NEWS 247 88,6) Ν. Αττικής, για υπόθεση που αφορά τον προηγούμενο ιδιοκτήτη

ΕΣΡ: Απαλλαγή Ρ/Φ Σταθμού ATHENS BEST RADIO Ν. Αττικής ύστερα από Απόφαση του ΣτΕ.

Απόφαση 262/2022 - ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΕΣΡ - 26η Ιανουαρίου 2023


Η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης,...


ΕΣΡ: Διοικητική Κύρωση Προστίμου 3.000€ στον Ρ/Φ Σταθμό ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 94,5 Ν. Θεσσαλονίκης.

Απόφαση 270/2022 - ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΕΣΡ - 24η Ιανουαρίου 2023

Η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης,...


ΕΣΡ: Απαλλαγή Τ/Σ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV ύστερα από Απόφαση του ΣτΕ.

Απόφαση 44/2022 - ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΕΣΡ - 26η Ιανουαρίου 2023

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η επανεξέταση τη...


Μ. Κάτσης & Α. Γκαρά για τον υπό διαβούλευση Κώδικα Δεοντολογίας Οπτικοακουστικών και Ραδιοφωνικών Μέσων ΕΣΡ.
Ο κώδικας δεοντολογίας που παρουσιάστηκε σήμερα από το ΕΣΡ προς διαβούλευση αποτελεί μνημείο απόπειρας, συσκότισης, συγκάλυψης και ελέγχου της πληροφορίας. Οι διατάξεις του περνάνε «αλυσίδες» στην ενημέρωση και το προεδρικό διάταγμα το οποίο θα τις επικυρώσει - αφού λάβει πρώτα τις υπογραφές και τις ευλογίες των συναρμόδιων Υπουργών της καθεστωτικής κυβέρνησης Μητσοτάκη - απλά θα βάλει και τυπικά το «λουκέτο».